Koningsdag wordt op diverse plekken in Nederland gevierd met Oudhollandse waterspelen. Het is een beetje puzzelen om de leukste bij te wonen. Ditmaal ontdekte ik het Polsstokspringen in Loosdrecht. Tijdens mijn deelname aan het polsstokspringen zijn er door de verschillende fotograven nogal wat foto's van mij gemaakt. Kennelijk inspireerde mijn stijl van springen zeer. Driemaal kwam ik languit in de waterbak terecht. Ik was in mijn normale kleren evenals veel andere deelnemers. Alleen had ik meer (alles) aangehouden. Dat wil zeggen Spijkerbroek, T-shirt, overhemd, grijze trui, sokken, schoenen, slipje en zwaar windjack. De meeste waren in spijkerbroek en T-shirt. Het is een geweldige kick om zo met alles aan compleet kopje onder te gaan. Na elke sprong gutste het water uit mijn kleren. Op deze pagina alleen de eerste (droge) sprong. Op allerlei manieren zie je hoe ik met al mijn kleren aan achterwaarts en languit in de waterbak terecht kom.

 

 

Hier wordt ik opgeroepen om als eerste springer aan te treden voor het Polsstokspringen. Ik ben in spijkerbroek, hoody, overhemd, T-shirt, slipje, sokken, schoenen en een winterjas. Ontzettend leuk om op deze manier aan een potentieel vochtig evenement deel te nemen. De hoop is om languit te gaan. Echter het sprongetje lijkt zo gemakkelijk, dat ik vreesde droog de overkant te halen. Echter de gebruikte techniek was vreemd voor mij. Ik kwam daardoor zonder daar iets voor te hoeven doen driemaal languit in de waterbak terecht. Precies zoals de bedoeling was. Alles nat...

 

    

Hier het verloop van de eerste sprong genomen door een omstander met mijn eigen kamera. Volgens instructie neem ik een aanloop, plant de stok en spring omhoog. Het gaat allemaal niet soepel genoeg. Ik kom stil te hangen, draai een kwartslag en kom gestrekt neer in de waterplas. Dit zijn de laatste beelden met mijn videocamera, waarop ik nog droog ben.

Mijn sprongen tonen geen grote bedrevenheid in dit soort polsstokspringen. Veel deelnemers doen het van jongs af aan en sprongen in hun gewone kleren. Want ze blijven toch droog. Dat klopte ook redelijk. Maar niet bij iedereen. De foto's op deze pagina tonen mijn eerste duik. Prachtig hang ik stil boven de waterbak op weg naar mijn eerste volledig geklede bad in het water. Ik ben voor de sprong nog helemaal droog. Het slipje tekent zich af tegen de spijkerbroek. Bij de tweede en derde sprong was ik al compleet doorweekt. Ik was toch wel blij met al die kleren, want het was behoorlijk frisjes.

 

 

De meneer bij de start deed zijn uiterste best om ons de kunst mondeling bij te brengen. Tevergeefs wat mij betreft. Ik hoefde niet eens mijn best te doen om een nat pak te halen. Driemaal compleet languit in de waterbak. De kleren ging compleet onder. Spijkerbroek, trui, overhemd, T-shirt, slipje, sokken. schoenen en jas werden kletsnat. Het water gutste steeds uit mijn kleren. Van de eerste duik de foto van voren vlak voor de draai boven het water, waardoor ik ruggelings kopje onder ga in de waterbak. Onder de instructie hoe te springen. Vergeten werd te vertellen, dat je vooral vastberaden de overkant in het oog moeten houden. Anders wordt je toch nogal nat. Onder nog wat foto's van diverse andere fotograven. Ze zijn afkomstig van site van de organisatie resp. bijbehorende fotopagina.