Er is tegenwoordig een site gewijd aan meisjes, die jongens volledig gekleed in een zwembad of de modder duwen. Tegenwoordig kan je stripacts huren bij diverse organisatie om spannende optredens te laten verzorgen. Je kunt dames laten worstelen in slagroom, vla, olie, modder, etc. Aan het einde van hun optreden worden mannen uit het publiek uitgenodigd ook het podium op te komen. Soms mag je tegen een of twee meisjes worstelen. Een andere keer mag je iemand helemaal insmeren met slagroom en vla. Je moet dan wel oppassen, dat je slachtoffer geen wraak neemt of misschien hoop je dat juist. Je kunt op de tweede foto zien, dat de man in gewone kleren ook helemaal onder zit. Bovenaan spreekt een toeschouwer twee in de modder worstelende mannen aan. Hij wil kennelijk een spannende selfie. Binnen een oogwenk is hij niet meer te onderscheiden van de andere twee. Van top tot teen zit hij onder de modder.

Overal zie je tegenwoordig rituelen, waarbij mensen zich gekleed in bad laten doen of een emmer met water of gunge over zich laten omkeren. Hier heb je een meisje en een jongen, die allebei een emmer over zich heen gestort zullen krijgen. Gezien het grote aantal emmers waren ze kennelijk niet de enige, die middag. Het meisje boft en krijgt een enorme emmer met een of andere waterig instantie over zich uitgekeerd. De jongen daarentegen wordt verrast met een grote hoeveelheid van een veel dikkere substantie.

Een uitermate merkwaardig fenomeen is het gekleed in bad doen van grote aantallen omstanders. Boven een serie, waarbij vier jongens in Duitsland tijdens een of andere rite in bad gedaan worden. Je ziet de boven zitten wachten en beneden compleet doorweekt met een handdoek om. Jammer dat het zulke kleine fotootjes zijn. Aanmerkelijk groter zijn de foto's van badderen in vooral Duitsland. Soms mogen de heren plaatsnemen op een stoel en krijgen vervolgens een emmer over omgekeerd. Soms worden ze daarna opgepakt en in de fontein gegooid. Sommige kuipen zijn wat aan de kleine kant. De techniek is dan om eerst het hoofd en bovenlichaam onder water te houden en daarna los te laten. Tijdens het overeind komen gaat dan vanzelf ook de rest van het lichaam kopje onder.

In een andere plaats zie je een gietijzeren bad staan en een hele reeks omstanders. Als je goed oplet zie je dat alle omstanders een voor een in het bad terecht komen. Men noemt het in Duitsland Gautschen. Het is de afronding van een leerlingentraject. Ook op YouTube vindt je dit soort evenementen.

In Amerika is de dunktank het middel om fondsen in te zamelen ten behoeve van goede doelen e.d. Bijna geen braderie zonder dunktank. Iedereen rekent er al op. Veel goed geklede deelnemers zie je niet. Soms is er een clown, die de hele tijd in het water gegooid wordt door het voor geld ballen werpen naar een doelwit. Zodra het geraakt wordt valt het arme slachtoffer in het water. Soms worden scholieren geprest om ieder enige tijd door te brengen op de plank. Tijdens de zomer is zo'n bad soms best lekker. Op andere momenten schijnt het wat minder te zijn. Soms doen ze ijsklontjes in het water om het nog erger te maken. Ik las een keertje het verhaal, dat de dunkies in de rij moesten staan om te mogen gaan zitten. Iemand beschrijft hoe hij gekleed als cowboy met hoed, laarzen, jeans en jacket in de rij gaat staan en meerdere keren compleet kopje ondergaat. Hieronder een dunktank kennelijk in de avond op een feest. Het ene lid na het andere van een groep laten zich volledig gekleed dunken...

Op een of andere universiteit in Amerika wordt een heel merkwaardig inwijdingstafereel gehouden. De eerstejaars worden verzameld. Sommige jaren mochten ze wat beschermende kleding aantrekken (plastic zakken), andere jaren niet. Daarna worden ze in meer of minder mate met water, meel en gunge besproeid. Soms mogen ze een vriendin vasthouden, moeten ze op de grond gaan liggen, door een sloot kruipen, of elkaar met een spuitbus beschilderen. Het resultaat is heel wisselend. Het is alvast duidelijk, dat de wasmachine het na afloop zwaar heeft. Bij gunge, taartgooien en andere zaken richt men zich algemeen op het hoofd. De rest van de kleding wordt slechts beperkt nat of vies. Het effect van het i ruime mate sprenkelen met meel is mij nooit helemaal duidelijk geworden. Ik heb het zelf nooit meegemaakt. Een probleem met gunge is natuurlijk, dat het vaak te dun of te dik is voor het gewenste effect. Als je eerst met ruime mate met meel strooit en daarna met water...

Tot grote ergernis van de plaatselijke jamindustrie heeft een cafébaas in Neede op een groot luchtbed voor zijn zaak een wedstrijd jamworstelen georganiseerd. Hij haalde daarmee al twee jaar de voltallige pers, terwijl normaliter het feest aan de rest van Nederland totaal voorbij gaat. Ook in Google staat hij bovenaan. Met jam heeft de gebruikte substantie volgens mij weinig te maken. Het staat wel vast, dat je binnen enkele ogenblikken compleet onder zit. Dus best een verdienstelijke substantie. Ik wilde dit jaar wel eens een kijkje gaan nemen tijdens het festijn en mogelijkerwijs deelnemen. Het aantal goed geklede deelnemers valt wat tegen.

Op een braderie uit het verre verleden gezien de kleding van de omstanders hadden ze een bak met chocolade. Het was de bedoeling, dat een vrijwilliger zich daarin liet zakken en daarna met slagroom nog wat verfraaid werd. De blonde jongen laat zich met het hoofd eerst voor maximaal effect in de bruine massa zakken. Hij heeft daarbij werkelijk alles aangehouden. Daarna komt hij overeind wordt besproeid met slagroom en alleen de schoenen en broekspijpen zijn nog schoon. Het lijkt mij een heel bijzonder ervaring. Ik zal niet aarzelen het zelf eens te ondervinden, als ik ooit zoiets tegenkom. Zoveel chocolade is een kostbare aangelegenheid. Dat heb je altijd met gunge. Meestal wordt het gemaakt van een of ander spul, dat met water enorm in massa toeneemt. Chocolade is natuurlijk veel mooier.