De Splash heb ik talrijke malen met een bezoek vereerd. Het is de mooiste wildwaterbaan in zijn soort. De boten komen met een reusachtige vaart naar beneden en stuwen een enorm golf af op de brug. Wanneer je achter de glazenplaat gaat staan, blijf je droog. Regelmatig gaan mensen er echter al dan niet bewust voor staan. Aan weerszijden van de brug zijn uitkijkplateaus en een toren. Van boven heb je een alleraardigst gezicht op het gebeuren voor de glazenplaat. Met ouderwetse camera's heb je geen andere mogelijkheid. Tegenwoordig met een waterdichte camera kun je er midden tussenin gaan staan. Recentelijk heb ik een selfistick gekocht en kan nu ook mijzelf filmen middenin de woeste vloedgolf. Volgend jaar krijgen jullie ook wat meer beelden van mijzelf.

 

Deze zwart-wit foto's dateren van twintig jaar her. Ze zijn behalve vanwege wat erop staat ook qua belichting fraai. Het is lang voor de tijd, dat ik Ton leerde kennen, die trouw foto's heeft gemaakt van mij volledig gekleed staand voor de glaswand.

 

Het aantal gemaakte foto's bij de Splash is welhaast ongelooflijk. Van veel foto's was ik bestaan compleet vergeten. Het valt niet mee om de verschillend bij elkaar horende series bij elkaar te zoeken. Het maakt dus uit of je met de rug of het gezicht naar de golf gaat staan. Aan de reling kun je eigenlijk niet echt compleet nat worden, tenzij je vijf of meer keren blijft terugkomen. De meeste jongens aan de reling hebben een compleet natte voorkant en volledig droge achterkant. Een aardige effect is als het water tussen de broekspijpen door zich een weg naar achteren heeft gezocht. De broek is van achter dan grotendeels droog, terwijl de de broekspijpen en de bilspleet compleet doorweekt zijn.

 

Sommige groepen gaan lange tijd door. De onderstaande groep bestond uit een half dozijn leden. Meer dan uur bleven ze in wisselende samenstelling steeds weer op de brug in de watergolf staan. De meeste in lange broek. Sommige hadden de eerste keer nog een T-shirt aan, maar trokken, dat naderhand uit. Dit soort gebeurtenissen voltrekt met golven. De bezoekers in de boot komen na afloop over de brug. Veel gaan achter het glas langs. Sommigen blijven even aan de voorkant staan. Als er zo'n groep staat, dan lopen andere groepen meestal door tot het weer een keertje rustig is.