Gekleed douchen doe ik al heel mijn leven. De laatste tijd beschik ik over betere camera's en ben ik overvloediger gekleed. Ook tijdens het bezoek van Eduard hebben we wat gefilmd in de badkamer. Witte kledij is vooral spectaculair zolang het nog niet nat is, maar het dreigt te worden. Je kunt dan je verbeelding laten gaan over het hoe het zal zijn, als zo'n broek compleet doorzichtig is.

 

 

Gewone spijkerbroeken zijn zowel droog als nat leuk om te zien. Persoonlijk vind ik het langzaam nat worden het leukst. Tegenwoordig loop ik regelmatig direct van mijn werk door naar de douche en laat alles nat worden inclusief jas, broek, trui, overhemd, T-shirt en schoenen. Sinds ik survival zwem ga ik ook wel met mijn survivalkleding onder douche inclusief laarzen. Ook heb ik een witte keukenkruk, waarop je kunt gaan zitten, terwijl de douche loopt. Het water loopt dan over de zitting en trekt van onder in de broek en zoekt zich een weg naar de laarzen. Terwijl deze zich vullen, is de rest van de kleding nog gedeeltelijk droog. De kunst is het moment van overlopen de combineren met het moment, dat het laatste streepje droge kleren nat wordt en je van top tot teen glimmend van het water compleet doorweekt bent.

 

 

Tegenwoordig heb ik meerdere jassen, waarmee ik survival heb gezwommen. Na mijn werk loop ik ermee direct naar de douche en laat het water lopen. Wanneer je de panden van de jas in de broek stopt en het water van boven in de jas laat lopen, dan duurt het enige tijd alvorens het water zijn weg heeft gevonden naar beneden. Ik heb een aantal keren de jas bijna tot bovenaan weten te vullen alvorens het doorbreekt naar beneden.