Deze video met het verslag van het spijkerbroekhangen is al weer meer dan zes jaar oud. Ook ditmaal mocht ik buiten mededinging meedoen. Een van de anderen was vrijwilliger als tegenstander. Hij deed niet echt zijn best meer. Het is niet normaal als ik nog hang, terwijl de tegenstander al in het water ligt. Onderstaand een aantal wedstrijden van de oudere categorie.

De onderstaande deelnemer is enkele jaren later tot tweemaal toe mijn tegenstander. Hij is beide malen in zijn gewone kleren. Na afloop van het tweede bad blijft hij enige tijd in het water drijven en is nat tot aan zijn nek.

Eindelijk ben ik zelf aan de beurt. Ik heb mijn leren jas uitgetrokken. Maar voor de rest alles aangehouden en geen reservekleren bij me. Ik zal straks drijfnat, zoals ik ben naar huis moeten rijden voor een heerlijke warme geklede douche. Het is een geweldige kick, daar klaar te staan in prachtige droge kleren om boven het water te gehangen te worden met de wetenschap, dat er geen weg terug is. Alles wordt nat...

De eerste minuut heb ik nog gezelschap. Dan valt mijn tegenstander in het water. Ondanks aanmoedigende kreten besluit ik om zelf ook los te laten. Ik heb nog het laatste randje van de spijkerbroek vast. Daarna hang ik in de lucht op weg naar een nat pak. broekspijpen raken het water. Even later in een oogwenk van top tot teen doorweekt.

Prachtig glimmend klim ik op de kant. De spijkerbroek strak trekkend rond het lichaam. Zelfs de kraag van mijn overhemd en trui is drijfnat...