Meerdere malen ben ik naar Delfzijl geweest voor het sliksleeŽn. Het is een hele tocht. De moeilijkheid is, dat deelnemen en filmen/fotograferen niet altijd even goed is te combineren. Met een selfie-stick gaat het beter, maar het blijft behelpen. De laatste malen was ik in spijkerpak. Vanzelfsprekend was het de bedoeling aldus naar de bel te duiken. Plat op de buik liggend zit je dan van top tot teen onder. Hier een foto nadat ik bij een eerdere gelegenheid in de modder ben gedoken. Van voren en van achteren en tot ver over mijn middel zit ik onder de modder. Het was het jaar, dat er gestreden werd in kniediepe modder met uitschieters tot het middel. Dat is wat meer modder dan eigenlijk de bedoeling is. De foto's bij de slikslee horen erbij en zijn eerder die dag gemaakt. Helaas geen foto's van de duik zelf.

Bij het fotograferen zit je al tot aan de dijen onder de modder. Vanzelf kom de spijkerbroek aldus van top tot teen onder. Helaas zijn er wat weinig foto's. Hier heb ik een omstander mijn camera in de handen geduwd voor een foto achter de slee. Ik ben nog redelijk schoon. Achteraf vraag je je af of je op dit moment niet een keertje met een flinke aanloop plat op je buik naar de bel had kunnen duiken. Eigenlijk zou je van voren en van achteren van top tot teen onder de modder willen zitten. Misschien de volgende keer? Onder wat beelden van de video een aantal jaren later. Dat jaar waren er weinig deelnemers in passende kledij. Zelf was ik in spijkerpak met de bedoeling minstens eenmaal schoon en volledig gekleed op de buik de modder in te gaan. Het is een geweldige kick om zo netjes rond te lopen met de wetenschap wat voor 'verschrikkelijks' er komen gaat.

Dit jaar is de modder slechts enkele centimeters diep. Ik heb wat rond gelopen. Nergens kwam de modder ver boven mijn enkels. Ik was andermaal in spijkerpak en zocht een mogelijkheid om met deze prachtig kleding in de modder te duiken. Ik heb gewacht tot de wedstrijd. Dat is het leukst met een 'functionele' duik in de modder. Zomaar de modder in duiken is minder leuk. De selfie-stick ergens in het zicht van de bel in de modder gestoken. Want het meenemen van de camera tijdens de wedstrijd is ingewikkeld. Misschien moet je al eerder beginnen, dan heb je betere beelden en heb je meer tijd om van top tot teen alles onder te krijgen. Dan kun je met camera in de hand een duik nemen. Ik heb diverse foto's, waarbij de kleding nog helemaal schoon is. Het is een geweldige kick zo rond te lopen in de wetenschap, dat straks een horizontale duik naar de bel genomen gaat worden en dat ik zo ook naar huis zal moeten...

Hier de selfie-stick in de modder gestoken op enige afstand van de bel. Manhaftig duik ik tijdens de wedstrijd naar de bel. Plat op de buik is er geen enkele kans om ook maar enigszins toonbaar te blijven. Naar verwachting komt de modder tot halverwege. Jacket, spijkerbroek, overhemd, T-shirt en slipje krijgen de volle laag. Ik heb geen schone kleren bij me en zal straks aldus naar huis moeten rijden. Nog helemaal schoon rondlopend een ontzettend spannend idee...

Een lid van de cameraploeg van een plaatselijk televisiestation filmt eveneens. Ik heb zijn beelden gezien. Er is nogal in de beelden geknipt. Je ziet alleen de duik en niet het resultaat. Een volgende keer is een tweede duik en wellicht wat rollen door de modder noodzakelijk om het resultaat helemaal op gewenst niveau te brengen.

Het schoon spoelen door de brandweer is behelpen en nogal frisjes. Onder wat beelden bij het afspoelen van de ergste modder. Overhemd en broek had natuurlijk wat beter afgespoeld moeten worden. De achterkant is relatief modderig, doordat ik een beetje doorgerold ben na het neerkomen plat in de modder.