Tijdens de Obstaclerun bij Outdoor Valley moesten de deelnemers drie modderputten doorwaden. Dat is niet ongebruikelijk bij dit soort evenementen. Ze waren verrassend diep. Ik was erbij als enige in gewone kleren: spijkerbroek, trui, overhemd, T-Shirt, zoals ik dat wel vaker doe. Ik had geen schone kleren bij me. Met de touwen moest je je uit de modder trekken. Het plan werd opgevat deze doortocht nogmaals te doen maar nu in echt mooie, kwetsbare kleren t.w. Lichte spijkerbroek, groen Outdoor Valley T-Shirt, wit overhemd, groen slipje en jeansjacket. Net zoals tijdens de Obstaclerun moest dit van top tot teen van binnen en buiten onder modder komen te zitten. Met de Selfiestick wat beelden geschoten van deze heldendaad.

Het spannendste moment is, dat waarin maagdelijk schone kleren onder gedompeld worden in de modder. Op de rand van de eerste kuil gaan zitten en naar beneden gegleden. Pas halverwege het bovenlichaam was er vaste grond onder de voeten. Na een dag staan is de modder al weer flink uitgezakt. Zodat het overhemd bijna schoon weer uit de modderput komt. De lichte spijkerbroek daarentegen zit wel van tot teen onder de modder. Tijdens de obstacle run kwam de dikke vette modder tot aan de oppervlakte. Iedere aanraking met deze modder resulteerde op slag in pikzwarte kleding.

De doortocht door de tweede put toont de spijkerbroek tijdens het afdalen in de modder stap voor stap. In de derde en laatste put toont een onderdompeling tot aan de nek. T-shirt, overhemd en jeans jacket verdwijnen volledig onder modderoppervlakte.

Daarna de wandeling naar de brede sloot, waar de modder van de kleren afgespoeld gaat worden.

In de grote vijver vrijwel alle modder van de kleding weten te verwijderen. De oorspronkelijke kleur van de broek komt weer te voorschijn. Drijfnat naar de auto gelopen en naar huis gereden.