Staan in de kano is een kunstje afgeleid van de lage peddelsteun. Het is een van mijn favoriete kunstjes. Ik doe het graag volledig gekleed voor de juiste motivatie. Toch gaat het niet altijd goed tot groot genoegen van de toeschouwers. De beide video's op deze pagina zijn afkomstig van de videoshoot van twee jaar geleden met Eduard. We hebben diverse nuttige en minder nuttige technieken in beeld gebracht met de afspraak, dat de demonstrateur dit zou doen in zijn gewone kleding.

 

Aangezien we begonnen met het staan in de kano zijn de beelden van de Remount nat. Diverse malen heb ik de kano laten opslaan om er vanuit het water weer in te klimmen. De techniek oogt simpel. Je moet gewoon plat over de kuip van de kano gaan liggen. Dan is het gemakkelijk om met een enkele draai weer rechtop in de kano te zitten. De surfski heeft het voordeel, dat hij zich daarna zelf leegt. Onder zien jullie achter elkaar in een vloeiende beweging tweemaal omslaan en weer in de kano klimmen.

 

Staan in de kano. In de onderstaande beelden doe ik het tweemaal. De eerste maal om te demonstreren dat het kan. De tweede maal met de voorop gezette bedoeling nat te worden. Op de stil beelden de belangrijke momenten. Eerst de benen zover mogelijk naar je toe trekken, dan houvast pakken aan het voetenplankje om overeind te komen. Daarna staan en weer zitten. Opnieuw opstaan, een beetje wiebelen en de onvermijdelijk duik in het wenkende water. Je kunt mij nog net volkomen droog zien zweven boven het water inde voorlaatste foto.