Meerdere video's werden geschoten afgelopen juli bij de kanovereniging. Eduard in het water en ik in de kano. Niet duidelijk wie er beter af was. Want het was de bedoeling meerdere malen om te slaan en weer terug te klimmen in de kano. Dan wordt je natter dan als je staat te filmen. Het terugklimmen in de kano is een belangrijke techniek als je het grote water op wilt. Je moet onder alle omstandigheden weer terug in de kano kunnen. Boven in de YouTube video zien jullie het resultaat. Onder wat stil beelden. Ditmaal was ik in jeans, blauwe trui, overhemd, T-shirt, schoenen, sokken, etc. De eerste duik van droog naar totaal doorweekt is spectaculair. Je kunt het ook maar een keer doen...

Daarna een paar keer teruggeklommen in de boot. De kunst is om uit het water half over de boot te gaan liggen en door te draaien. Vooral in diep water is de eerste jump vanuit het water het lastigste. Je kunt je met de ene hand afzetten aan de kuiprand en je als het ware over de boot heen duwen. De rest is daarna eenvoudig. Het moge duidelijk zijn, dat je dit niet vaak genoeg kunt oefenen. Op de clubavond, tijdens de jaarlijkse opendag en bij het bezoek van Eduard uit Engeland is een mooie gelegenheid om te filmen. 

Ook nog eventjes gestaan in de kano. Ook daarbij is het lastigste stuk. Het overeind komen uit zithouding vanuit de kuip. De surfski heeft bijna geen houvast en hij is wat krap rond te heupen. Eenmaal staand is het niet moeilijk meer. In principe kun je uren blijven staan. Met de peddel is maar weinig correctie nodig. Voor de video nog eventjes uit de kano gevallen.

We hadden twee camera's tegelijk lopen. Een in de hand van Eduard staand in het water en de andere op de steiger. De menselijke hand geeft duidelijk betere beelden. Onder nog wat beelden genomen vanaf de kant.