De Dommel is de enige rivier in Nederland met enig verval en daarom leuk om er met een kano op te varen. Er zijn diverse trajecten. Eerder deden we het stuk vanuit Neerpelt, BelgiŽ  naar de Venbergse molen. Naderhand deden we op voorstel van Ton het stuk iets verderop. In principe kun je doorgaan tot aan Den Bosch, waar de rivier uitmondt in de grote rivieren. Op de plek waar wij ditmaal gingen varen is het mogelijk een rondje te varen. Stroomafwaarts kom je langs een aardige stuw. Ik was met mijn marathonkano. Een nachtmerrie voor mensen, die bang zijn voor water. Voor mij een mooie gelegenheid om onverdacht een spectaculair nat pak te halen.

We zijn meerdere malen er vanaf gegaan. Het was inderdaad gewoon niet te doen met de marathonkano. Hoewel ik dat natuurlijk ook niet serieus geprobeerd heb. Wanneer je door de goot naar beneden gaat zonder enige stabiliteit aan bord, dan wordt het beneden gekomen onvermijdelijk zwemmen. Hier ben ik nog redelijk droog als ik begin. Na de zwempartij niet meer. Ton in zijn normale afvaartkano moest meer zijn best doen om een nat pak te halen. Hij zag het niet zitten om mijn kano een keertje te proberen onder werkelijk uitdagende omstandigheden.

Na de zwempartij de kano leeggemaakt aan de overkant bij een grasveld als voorbereiding voor nog een poging droog beneden te komen. Tevergeefs natuurlijk. Er is een instapplaats aan de andere kant van de brug, zodat je het meerdere malen kunt proberen. Ook de tweede maal gefotografeerd vanuit een net iets ander standpunt hetzelfde resultaat.