Na onze succesvol wadlooptocht wilde de buurman van net geen 80 ook mee kanoŽn op de Dommel. Boven de video van het natste deel van de tocht. Bij de eerste rustplaats geprobeerd met de kano glijdend over een goot een nat pak te halen. Tevergeefs. De kano drijft te goed en je maakt onvoldoende snelheid. Bij de tweede rustplaats moest het dus gebeuren. Een compleet volledig gekleed nat pak. Ik was in spijkerpak en zou proberen te staan in de kano. Dat is zoals elders verhaald een tamelijk simpel kunstje, waarbij je helemaal niet nat hoeft te worden. Maar als je niet nat wordt, heeft het ook weinig zin om het te filmen. De buurman met de camera en zelf in de boot zijn we aan de slag gegaan.

Het staan in de kano is een extensie van de platte steun. Tijdens het opstaan houd je je overeind met de peddelsteun. De kuip van de kano is erg smal. Dus bij de start op het achterdek gaan zitten. Daarna kun je als je dat wilt weer gewoon gaan zitten. Met de peddel in het water is omslaan met deze kano's vrijwel ondenkbaar. Dus peddel in de lucht en gebruiken als balanceermiddel. een beetje wiebelen en daar ga je voor een spectaculaire volledig geklede duik.

Bij dit soort opnamen kun je nooit helemaal zeker zijn of alles er goed opstaat. Dus dan moet het nog een paar keer over. Compleet doorweekt naar de kant gelopen voor het volgende shot. Een beetje jammer, dat je dan niet meer zichtbaar droog bent en het resultaat daardoor minder dramatisch is.

Aan het einde van het laatste shot kwam er een groep aan. Buitengewoon talentvolle kanoŽrs. Dat bleek wel bij het uitstappen. Ze wilden natuurlijk het hele gebeuren nog een keertje volledig zien. Dus ik was wel zo goed om voor de derde maal het kunstje te demonstreren en dramatisch te water te gaan.