Wat foto's van bekende locaties voor tonnetjesteken. Eemnes wat de winnaar van de staatsloterij. Jaarlijks organiseren ze op Koningsdag dit festijn. Ik ben er nooit bij geweest. Hier twee aansprekende foto's van een goed gekleed stel deelnemers.

 

 

 

Door de jaren heen ook foto's verzameld van tonnetjesteken op diverse locaties in Nederland. Het vinden van foto's is niet het probleem. Het vinden van onvoorbereide deelnemers wel. Slechts één op 10 foto's toont geklede deelnemers. Onderstaand een serie tamelijk kleine foto's. De deelnemers, die naar het oordeel van de organisator niet goed genoeg hun best deden, werden bestraft met het omkieperen van het kuipje op het moment, dat ze stilstonden na het volledig missen van de ring resp. de plank.

 

 

Onderstaande serie is afkomstig van een video aanwezig op YouTube. Beide deelnemers krijgen een stok en mogen de eigen ring steken. Het moge duidelijk zijn, dat als beiden hun best doen, maar een minder vaste hand hebben, beiden de volle laag krijgen ongeacht de vraag of ze de ring hebben gestoken of niet. Bij het steken van de ring lijken sommige te proberen de ring te steken van de ander. De stokken lijken elkaar te kruizen tijdens het steken. Maar dat zal wel gezichtsbedrog zijn. Zoveel raffinement is niet nodig om voldoende natte deelnemers te krijgen.