Tijdens het bezoek aan Ketel bij een zondags ritje door de velden ging ook bovenstaande jongen behoorlijk gekleed naar beneden. Hij had er lol in. Zijn rug is hier na afloop nog een beetje droog, maar voor de rest is hij compleet doorweekt. Zijn broek is van onder tot boven glimmend van het water. Onder zit hij klaar voor zijn tweede rit naar beneden. T-shirt is al nat van voren. Broek is niet helemaal droog meer. Maar een tweede rit naar beneden is echt nodig om de boel af te maken.

Hier de verschillende stadia van de afdaling. Eerst raakt hij de plank en stort het water zich naar beneden. Het wordt gezien de eerste foto duidelijk een voltreffer. Het water spreidt zich over de knieŽn en plenst op hem neer. Op de derde foto zit hij in het schuim en op de laatste foto loopt hij compleet doorweekt weg. Alleen op de rug van zijn T-shirt zijn nog wat droge plekken. Broek en rest van het T-shirt heeft de volle laag gekregen van het omhoog stuiterende water.

Het is mij dus een keertje overkomen, dat ik de ring heb gestoken en de finale heb gehaald. Hij begon om vijf uur en liep door tot half zeven. Er waren een half dozijn finalisten. Gedurende dag hadden ze spontaan deelgenomen en hadden zonder een nat pak op te lopen de ring gestoken en de finale gehaald. Alles was aan het begin van de finale nog droog inclusief mijn kleren. Ik was namelijk tijdens de noodgedwongen pauze na het steken van de ring naar huis gegaan om droge kleren aan te trekken. Je kunt nu eenmaal niet almaar nat blijven rondlopen en in droge kleren is de finale natuurlijk veel leuker. Van mijn optreden zijn er geen foto's. Wel van mijn medefinalisten. Mijn deelname heeft niet lang geduurd. Ik wilde alleen maar nat worden en had geen behoefte aan het kampioenschap. Aldra was alleen het vriendengroepje over. Nog steeds waren ze overwegend droog. Maar nu ze elkaar moesten bestrijden moesten er risico's worden genomen resp. begon de concentratie te minderen.  

  

Het begint met en prachtige foto van een droog gebleven deelnemer, die voor de eerste maal de volle laag krijgt. Hij moest hierna nog een half dozijn keer naar beneden voor de ene barrage na de andere. Hij droeg wel een jas. Dat zal iets, maar niet veel geholpen hebben. Je ziet hem hier in een speldenkussen van water. Een gedeelte van de lading valt achter het karretje. Op de laatste foto zie je het water schuimen op het zitje. Zijn broek heeft duidelijk geen droge draad meer over na dit zeer geslaagde optreden.

Het was een vriendengroep. Alle vier dapperen hadden de finale gehaald kennelijk zonder ook maar een kuipje over zich heen te krijgen. Ook deze deelnemer krijgt voor de eerste maal pas tijdens de finale de volle laag. Hij is in overhemd en lange broek. Feitelijk dus totaal onbeschermd. Na een half dozijn stortbuien is hij koud, bibberend en drijfnat naar huis gegaan. Hij heeft om daarna uit te kunnen gaan andere 'mooie kleren' moeten aantrekken.