Het officieuze Nederlandse kampioenschap sprietlopen vindt jaarlijks plaats in Puttershoek. Zelf heb ik diverse malen deelgenomen. Je krijgt dan een gegarandeerd nat pak. Het is niet helemaal van risico's ontbloot, omdat ze de tweede ronde de balk insmeren met zeep. Ik heb diverse malen deelgenomen. Ik ben nog op de plaatselijke TV geweest. Iedereen heeft mij gezien. 's Morgens was ik wezen kijken. Er waren wat jongens aan het oefenen. Nadat ik ingeschreven had voor de middag besloot ik om ook wat te oefenen. Ik hield natuurlijk alles aan: Jeans, overhemd, T-shirt, jacket inclusief windjack. Het was beestenweer. Dus dan kun je wel wat extra bescherming gebruiken. De eerste de beste oversteek ben ik al in het water gestort. Daarom naar huis gegaan om te lunchen en droge kleren aan te trekken voor het onvermijdelijke natte pak in de middag.

 

 

's Middags bleek het een enorm evenement te zijn. Elke deelnemer mocht tweemaal over de balk. De eerste maal over de kale balk. De tweede keer werd een flink stuk met zeep ingesmeerd. Iedereen is dan kansloos. Er waren er echter, die het bijna haalden. Het duurde eindeloos. Ik had mij in het hoofd gezet de eerste keer droog te blijven. Spijt dat ik daar van heb gehad. Het was erg warm en een beetje verkoeling was welkom geweest. Ook had ik dan onverdacht nog wat droge kleren kunnen aantrekken voor de tweede ronde. De tweede ronde had ik geluk. In verband met de TV moesten er wat aansprekend deelnemers naar voren getrokken worden, want de cameraploeg wilde naar huis. De eerste vier senioren, die anders tegen zessen pas aan de beurt waren geweest, mochten direct. De meeste waren behoorlijk gekleed, dat in tegenstelling tot de jeugd. Zelf was ik in spijkerpak. Het ging best verdienstelijk, maar natuurlijk werd het wel volledig gekleed zwemmen...

 

 

De bovenstaande foto's komen van de site van de organisatie. De resolutie is ongewoon hoog. Aan de kleur van de kleding is te zien, dat het de tweede duik is. Eerder ben ik met jas en alles aan in het water terecht gekomen getuige de stilbeelden van de eigen videocamera. Het valt op dat ik vrij laat in het water val. Daardoor laat de resolutie van de stilbeelden wat te wensen over. De volgende keer moet ik ervoor zorgen vlak bij de kant reeds in het water te vallen.

 

 

De onderstaande reeks toont afgelopen jaar. Vanaf de andere kant heeft RTV-Rijnmond gefilmd. Ik heb voor de eerste ronde mijn jas aangehouden. Daaronder heb ik trui, overhemd, T-shirt, etc. Precies zoals ik aan ben komen rijden. Ik had geen droge kleren bij me. Er is op verzoek een foto van mij gemaakt na de eerste duik op de kant. Het glimmende van de kleding is er al een beetje vanaf. Maar er is goed te zien, dat ik volkomen compromisloos heb deelgenomen.