Daarna was ik aan de beurt. Ik was in spijkerpak en lichtgroen ondergoed. Ik wist iemand te vinden om de kamera vast te houden tijdens mijn oversteek. Dat is in eerdere jaren niet gelukt. Prachtig is te zien hoe dezelfde kleren er nat en droog uitzien. Boven sta ik uit te lekken op de kant. Beneden een natte foto van onderen en twee foto's, waarop ik nog helemaal droog ben. Droog vind ik het mooist, omdat je dan kunt anticiperen op hoe ik eruit zal zien, als ik nat ben. Kleren zullen dan tegen het lijf plakken. T-shirt wordt zichtbaar. Slipje tekent zich af tegen het denim. Alles glimt...

   

De eerste oversteek ging voorspoedig tot de helft van de balk. Toen begon het wild zwaaien met de armen. Het evenwicht verliezen en de volledig geklede neergang naar het water. In werkelijkheid gaat het snel. Met de video kun je het hele proces prachtig volgen. Het mooiste is het moment, dat mijn benen reeds in het water verdwenen zijn en de rest nog droog is vlak voordat ik compleet kopje onder ga.

  

Hier raak ik met de voeten het water, maar ben verder nog helemaal droog. Onder ben ik nat tot mijn kruis. Het slipje is nog droog, maar niet lang. Daarna verdwijnt mijn middel onder water. Armen en Jeans jacket zijn nog droog. Tenslotte klim ik op de kant, terwijl water uit mijn kleren gutst.

 

De tweede oversteek had ongeveer hetzelfde verloop. Tot halverwege de balk ging het nog wel. Daarna ging ik er aan de andere kant vanaf. Wederom verdwijn ik tergend langzaam onder water.