Bovenstaand gevecht is afkomstig van YouTube. Het toont een spekgladde balk in Lemmer, waarop een groot aantal deelnemers een gevecht aanbindt. De onderstaande foto trof ik aan op hun site. De een heeft een lange broek aan. De ander een korte sportbroekje. Beiden zijn leuk in het water. Er zijn nog wat meer volledig geklede deelnemers. Deze komen uiteindelijk allemaal in het water terecht, omdat er door wordt gevochten tot er slechts één overblijft. De winnaar springt zelf vrijwillig in het water. Maar dan is hij al nat. Kennelijk heeft hij een gevecht verloren of is hij meegetrokken door de verliezer. Het verloop van het evenement is opmerkelijk vlot, omdat de balk zo glad is. Meestal duren dit soort gevechten per stuk minutenlang, terwijl het volledig geklede bad natuurlijk het enige interessante deel is. Wanneer het nog eens gehouden wordt, zal ik niet aarzelen om aanwezig te zijn en volledig gekleed deel te nemen.

 

 

De onderstaande foto's zijn volgens mij ook uit Lemmer, maar dan jaren geleden. Nogal wat deelnemers in hun normale kleren. Een jongen, die volledig gekleed voorkomt op vier foto's valt op de laatste foto ook zelf in het water. Kennelijk is hij zijn tegenstander vrijwillig nagesprongen. De jongen in geel T-shirt en lange broek zie je samen met zijn tegenstander staan praten met de arbiter. Beiden nat. Zo hoort het ook.

 

 

Ook onderstaande foto komt uit Lemmer tijdens het zakslaan. Jammer dat de jongen in het blauw droog blijft. Dat had andersom moeten zijn.

 

 

Een mooi gevecht bij de scoutinggroep Johan van der Veecke boven een sloot. De video begint bij een leuke volledig geklede jongen. Het gevecht is flink ingekort. Kennelijk heeft het minutenlang geduurd. Met een skippy bal krijg je iemand van dit postuur niet van de balk. Aan het eind besluiten ze met de handen te vechten. Dat beslist het gevecht snel, maar ontneemt de winnaar de mogelijkheid om zelf droog te blijven. Ik ben er dol op. Want zelf wil ik bij een dergelijk gevecht natuurlijk ook niet droog blijven.