In Hendrik Ido Ambacht heb ik twee volledig geklede gevechten gehad op de balk. Het tweede gevecht heeft een jaar eerder plaats gevonden. Ik was bij aanvang van het gevecht nog helemaal droog en had een andere trui aan, dan op de andere pagina. Ik was in spijkerbroek, jacket, hoody, overhemd, rood T-shirt, rood slipje, sokken en schoenen. Het waren de laatste droge kleren, die ik bij me had. Het was niet mijn bedoeling deze droog thuis te laten komen. Mijn tegenstander was de enige jongen van mijn postuur. Dus toen hij aanbood tegen mij te vechten aarzelde ik geen ogenblik...

 

 

Ik was direct tot aan mijn knieŽn nat. Het moge duidelijk zijn, dat bij een balk liggend in het water het eigenlijk niet anders kan. Leuk om de benen zomaar tot aan de knieŽn in het water te steken. Ik wist zeker dat het daar niet bij zou blijven. Zo'n kans om volledig gekleed een nat pak te halen krijg je niet vaak. Het is een geweldige kick om prachtige droge kleren schuivend over de balk hun ondergang tegemoet te voelen gaan. Bovenstuk van broek en slipje is nog droog. Alle bovenkleding is nog droog. Maar dat is een kwestie van tijd. Zwemmend naast de balk is alles doordrenkt en omgeven door het water. Na afloop gutst het water minutenlang uit de kleren. Droog op de balk met vier lagen kleding, maar reddeloos is ontzettend spannend.

 

 

 

Eerst probeerden we het met de zak. Deze was veel te licht om enig effect te resulteren. Daarna hebben we wat gespat. Dat gaf voor zijn kledij geen verschil. Maar ik was op slag drijfnat van voren. Alleen van achteren heb ik nog wat droge plekken. Daarna met de handen verder gegaan. Wederom werd mijn tegenstander alleen nat, doordat hij er zelf vanaf sprong en naar de kant zwom. Hij drukte mij gewoon langzaam in het water. Je ziet op de voorlaatste foto een donkere rand van het opkomende water.

 

 

Aan het einde van het gevecht werd ik gewoon van de balk geduwd. Mijn tegenstander is een beer van een vent. Benen links zijn onder water, Slipje van voren is adequaat ondergespat, toen ik de fout maakte hem nat te spatten. Rechterbeen is nat tot het kruis. Linkerarm is in het water. De rest van mijn bovenkleding is nog droog, maar wordt genadeloos richting de vijver geduwd. Boven aan de pagina zwem ik naar de kant. Ik ben niet helemaal kopje onder geweest. Maar mijn kleding is wel nat tot aan mijn nek.