Ik ben altijd een liefhebber geweest van zwemmen in spijkerpak. Nat kleuren spijkerbroeken prachtig donker en glimmend. De broek steekt onder het jacket uit. Je ziet het slipje prachtig aftekenen tegen het lichaam. Je bent helemaal volledig gekleed. Het water gutst uit de kleren als je weer op de kant klimt. Helaas komt het maar weinig voor, dat een jongen in spijkerpak te water raakt. Ik heb het een keertje meegemaakt in disco Hollywood tijdens een poolparti, dat een jongen gekleed in strakke spijkerbroek en soortgelijk spijkerjack werd opgepakt en pardoes in het zwembad werd gegooid. Hij leek sprekend op de jongen links. De bewaking viste hem er onmiddellijk uit en zette hem buiten. Je moet een poolparti een beetje in de hand houden. Anders wordt het een zooitje.

Het was een hele groep met ook nog wat meisjes erbij. Op verzoek heb ik ze gefotografeerd. Evenwel geen adressen uitgewisseld. Het is niet duidelijk of samen met hen volledig gekleed zwemmen in de Oude Delft of de Delftse hout ook maar enige realiteitszin had gehad. Maar erover dromen is leuk. Ik heb ze nooit meer gezien.

Zelf heb ik netjes op mijn beurt gewacht. Ze zorgen ervoor, dat er nooit teveel mensen tegelijk in het water zijn. De meeste mensen hebben enige vorm van zwem/sportkleding bij zich. Zelf ben ik natuurlijk in mijn gewone kleding (spijkerpak) het trapje opgeklommen en in het zwembad gestapt. Het water was ongeveer een meter diep. Het is een geweldig kick om met alles aan in het water te staan in de wetenschap, dat straks ook het bovenlichaam helemaal nat zal zijn. Overhemd, T-shirt, slipje zijn nog droog. Eerst nog wat rond gedanst. Daarna gestrekt in het water. Alles compleet doorweekt. Minuten lang loopt het water uit de kleren...

Spijkerpakken waren indertijd de grote mode. Op dezelfde middag liepen er meerdere jongens rond, waarmee ik zonder aarzelen zo samen mee in het water zou zijn gesprongen.