Afgelopen jaren neem ik een gekleed bad alvorens met dezelfde kleren een moddersloot in te gaan. Zo mooi als hier gaat het thuis niet, als je een bad hebt. Dit jaar beschikte ik over een selfiestick. Gewoon met alles aan stapte ik in een onbeheerd bad vlak na de huldiging van de veteranen. Ook Eduard filmde het gebeuren van opzij. Het resultaat van de selfiestick valt niet tegen. Je ziet hoe ik mij langzaam in het water laat zakken tot tenslotte het laatste droge streepje broek ook onder water is verdwenen.

Zodra de broek helemaal onder is geweest, moet ook de rest helemaal nat worden. Met de schouders op de rand laat ik mij langzaam wegzakken in het water tot truie, overhemd en T-shirt volledig onder water is verdwenen. Het water gutst bij het opstaan uit mijn bovenkleding.

Daarna op weg naar de sloot. Eduard heeft technische problemen. Hij heeft alleen wat beelden van mij onder de douche. Maar de selfiestick bewijst wederom goede diensten. Tijdens de wedstrijd komt de modder in de sloten omhoog. Als je in het water stapt bedekt ogenblik een dunne laag modder je kleding. Ik ga alleen een keertje heen en weer. Op de heenweg voorzichtig en tot mijn middel. Aan de overkant is mijn broek van top tot teen onder een dunne laag glimmende modder. Best fraai gezicht. Daarna op de terugweg van enige hoogte in het water gesprongen. Het spat omhoog. Aan de zwarte trui is niet veel te zien. Misschien de volgende keer gewoon kopje onder ?