De nieuwjaarsduik is een ideale gelegenheid om volledig gekleed in het water te springen. Helaas worden vrijwel alle duiken op hetzelfde moment gehouden, zodat je meestal niet meerdere kunt bezoeken en bijbehorende fraaie beelden schieten. Dit jaar ontdekte ik echter de Nieuwjaarsduik van Outdoor Valley op 4 januari om 11:15. Een beetje een rare tijd. Maar mede daardoor kon ik hem nog net bijwonen, voordat andere plichten mij riepen. Ik was van plan om gewoon met alles aan, wat ik toevallig aan had, in het water te springen. Dat was ditmaal een spijkerpak, overhemd, T-shirt, schoenen, sokken, slipje en een winterjas. Voorzichtig wat beelden geschoten op de grote brug over de vijver. Je moet er niet aan denken, dat je je evenwicht verliest en reeds compleet doorweekt aan de duik zou moeten deelnemen...

Om 11:15 begon de opperstalmeester te spreken teneinde iedereen ongeveer gelijk in het water te krijgen. De kleding is nogal wisselend. Het waren vooral survivalmensen, die gewend zijn om gekleed in het water te springen. Dus niet slechts een enkeling was in zwemkleding. Ik was de enige in normale kleren. Lopend naar de waterkant worden de deelnemers nat gespat door hun voorgangers. Tijdens de sprong blijk ik echt helemaal onder water te verdwijnen. Dat was aanvankelijk niet goed te zien op basis van de video. Pas bij het maken van de stilbeelden blijken alleen mijn haren droog te blijven. Verder wordt ik compleet ondergedompeld.

Na het beklimmen van de trap naar het droge, loopt nog geruime tijd het water uit mijn bovenkleren over mijn glimmende spijkerbroek. Daarna in looppas richting heerlijk verwarmde auto. Er was onderweg nog iemand, die vroeg of het een ongelukje was geweest, Mijn volledig geklede bad.